2 Actiepunten door het jaar heen: Raalte Groen en Raalte Actief

Ons jubileum is het uitgelezen moment om 2 belangrijke maatschappelijke punten aan te pakken, is onze mening. Daar komen ze:
RAALTE ACTIEF, RAALTE GROEN

1. Actief in het verenigingsleven: kinderen activeren om zich aan te sluiten bij een vereniging. Een sportclub of een culturele organisatie. Doel: kinderen helpen om de kracht van samen te ervaren, aan hun gezondheid te werken (bewegen en mentale gezondheid). Op die manier betrekken we ook de ouders bij het verenigingsleven waarmee we een impuls geven aan de roep naar vrijwiligers. Het verenigingsleven krijgt op hun beurt de kans om zichzelf in de spotlight te zetten. Raalte is rijk aan mooie clubs, maar het blijft lastig om alles in beeld te krijgen. Uitgelezen kans dus voor het hele dorp.

2. Raalte staat in de top 10 van meest versteende gemeenten. Kan niet waar zijn! Schaam…. We zijn een prachtig plattelands dorp, dol op de natuur. Tijd om hier iets aan te doen. En meer, want hoe zit het met onze klimaat-adaptatie? Het hergebruik van spullen? Het aanpakken van onze afvalberg?
Bewuster te produceren en consumeren? Groen, groener, groenst.
We zijn 900 jaar onderweg, dat vieren we. Het is ook noodzaak dat we Raalte als prachtige leefomgeving doorgeven aan onze kinderen, en hun kinderen en hun…. Wie woont hier over 900 jaar? Laten we zorgen voor meer en duurzaam Groen.

Wat betekent dat nou?
Voor de Regiegroep betekent het dit:
1. Dat we voor Raalte Actief in actie komen: de sportclubs bewegen om zichzelf te presenteren. Een passe-partout ontwikkelen voor kinderen. 3 x gratis sporten / deelnemen (om te ervaren), bij 3 verschillende verenigingen. We gaan in gesprek met de basisscholen, de verenigingen en eenieder die ons hierbij kan helpen en versterken.

2. Dat we Groen doen: aansluiten bij bestaande initiatieven (heb jij er een? Mail ons!). We willen graag weten welke groen-activiteiten er al zijn. Door samen te werken en partijen samen te brengen worden we sterker. Meer slagkracht. Meer groen. We praten met de gemeente, we willen het bedrijfsleven betrekken, we juichen activiteiten toe zoals kleedjesmarkten om spullen een 2e leven te geven.
We werken aan een prijsvraag: een straatprijs, een wijkprijs… Mensen met ideeën rondom een groener Raalte willen we zien, spreken. En verbinden, helpen. Zodat het niet bij een idee blijft, maar zodat Raalte ook daadwerkelijk groener is, eind 2023 het liefst al.

De Regiegroep initieert, verbindt, activeert, denkt mee.

Laat dus van je horen als een van bovenstaande thema’s er voor jou (persoonlijk, of als vereniging, bedrijf, organisatie) toe doet.

Deel dit bericht

Schermafbeelding 2022-09-28 om 21.46.36
Scroll naar top